Hopp til hovedinnhold

Snøskredvarsel for region Indre Troms onsdag 03.05.2023

Faregrad 2 - Moderat snøskredfare

Publisert:
Det kan være lett å løse ut små skred i fersk fokksnø. Hold god avstand til skavler og glidesprekker.

Skredfarevurdering

Lett snøfall og vind kan legge opp små fokksnøflak i de mest utsatte leformasjonene, særlig bak rygger og kuler. Perioder med klarvær mellom bygene gjør at fokksnøflak fra tirsdagen stabiliserer seg tregt og fortsatt kan være mulige å løse ut noen steder.

Hold avstand til glidesprekker og skavler.

Skredproblemer

Fokksnø (flakskred)

Du kan lett løse ut skred i noen bratte heng. Skredene blir stort sett små, men kan rive deg med (str 1). Kan være farlig nær terrengfeller.

Nedføyket svakt lag med nysnø

Her beskriver vi oppbygningen i snødekket og varslet vær i fjellet på det tidspunktet varselet ble laget. Om dine observasjoner avviker veldig fra det som er beskrevet her, vil ikke nødvendigvis varselet være gjeldende heller. Gjør alltid egne vurderinger eller hold deg unna skredterreng.

Snødekkehistorikk

Tirsdag 2. mai 2023

Snødekket har vært preget av kraftig mildvær og regn forrige uke. I lavlandet er det gamle snødekket smelteomvandlet under 700-800 moh, og det begynner mange steder å bli tynt med snø. I helgen kom det en omgang nysnø, særlig sør i regionen. Kraftig solinnstråling mandag har fuktet nysnøen i solvendte heng høyt til fjells.

Opp til minst 700 moh er det som tildligere var svake lag av kantkorn avrundet og stabilt. I nordvendt terreng høyt til fjells kan det fremdeles være svake lag av kantkorn dypere i snødekket, men de er generelt vanskelig å påvirke.

Tirsdag midt på dagen har det kommet 1-3 cm nysnø i regionen.

Fjellvær

Tirsdag 2. mai 2023

3-6 mm nedbør i døgnet. Nedbør som regn opp til 100 moh natt til tirsdag. Bris fra nordvest. -10 °C til -3 °C på 1100 moh. Delvis skyet. Periodevis frisk bris. Lavere temperatur utover dagen.

Onsdag 3. mai 2023

2-4 mm nedbør i døgnet. Nedbør som snø. Frisk bris fra nord. -11 °C til -6 °C på 1100 moh. Skyet.

Råd

Varselet er et hjelpemiddel, ikke en fasit. Gjør alltid egne vurderinger. Vil du være helt skredtrygg, unngå alt skredterreng.
Forklaring til snøskredvarselet Abonner på varsler

Relevant innhold

Nyttige lenker

EAWS logo
NVE er medlem av EAWS